Najnovije
Imamo ljude s rješenjima za sve probleme

Imamo ljude s rješenjima za sve probleme

Na našoj listi su kandidatkinje i kandidati iz svih krajeva Hrvatske i iz raznih sredina tako da mogu prepoznati sve probleme i ponuditi odgovarajuća rješenja koristeći alate koje im nudi Europska unija, istaknuli smo danas na završnom predstavljanju naše liste za Europski parlament. Ponosni smo da su na listi ljudi od Međimurja na sjeveru do Komiže na jugu, iz Slavonije na istoku do Istre na zapadu, iz općine s manje od tisuću stanovnika preko gradova na obali i gradova u poljoprivrednom kraju, potom gradova koje je snažno pogodila deinstrujalizacija pa sve do Zagreba.

Na listi imamo ljude iz svih krajeva Hrvatske i različitih struka, što je garancija uspješne realizacija našeg programa 5! koji smo pripremili za idući saziv Europskog parlamenta, zaključio je predsjednik stranke Zorislav Antun Petrović predstavljajući listu. Pet uskličnika obuhvaća osiguravanje odgovornog i efikasnog gospodarenja otpadom, zaštitu zraka, vode i tla, poticanje proizvodnje hrane za zadovoljenje vlastitih potreba, reformu energetskog sustava te, zaključno, pokretanje nove industrijalizacije koja će osigurati nova, zelena radna mjesta.

Karmela Romić, zamjenica predsjednika stranke i kandidatkinja na listi najavila je da će stranka u Europskom parlamentu poraditi na osiguravanju uvjeta za razvoj održive poljoprivrede u Hrvatskoj. Kandidat Ivica Smolić se založio za pojednostavljivanje uvjeta za instaliranje solarnih elektrana, a kandidatkinja Sanja Albaneže za dosljedno provođenje programa Natura 2000 u Hrvatskoj kao jednog od najboljih alata Europske unije za zaštitu okoliša.

Poručili smo jasno da naše kandidatkinje i kandidati imaju dovoljno znanja i iskustva za postizanje svih ciljeva u svom programu 5! za idući saziv Europskog parlamenta, i to ponajprije kroz programe ili strategije Europske unije koje se mogu primijeniti i u Hrvatskoj. Također smo podsjetili da je za uspješnu implementaciju potrebno usklađivanje hrvatske legislative s onom EU te zaključili da će se implementacijom programa 5! bitno smanjiti ugljični otisak i usporiti klimatske promjene, što je temeljni preduvjet za opstanak našeg planeta.