Najnovije
Krenula je Zelena inicijativa za provođenje zelenih politika u Hrvatskoj

Krenula je Zelena inicijativa za provođenje zelenih politika u Hrvatskoj

Predstavili smo danas Zelenu inicijativu za provedbu zelenih politika, kroz koju planiramo okupiti zeleno misleće nezavisne vijećnice i vijećnike u Hrvatskoj i kroz poznatu krilaticu „Misli globalno – djeluj lokalno!“ pomoći da naša zemlja postane bolje i zdravije mjesto za život.

Cilj okupljanja je osigurati razmjena iskustava među lokalnim vijećnicima te edukacija oko politika Europske unije vezane uz zelene teme, počevši od zaštite okoliša pa do obnovljivih izvora. Zelena inicijativa je otvorena za sve političke aktere koji prihvate Zelenu deklaraciju u kojoj su sadržane temeljne vrijednosti za koje se zalažemo i koji su nam prihvatljivi kao partneri, istaknuo je na predstavljanju predsjednik stranke Zorislav Antun Petrović. Cilj je okupiti što više ljudi koji su svjesni da su resursi planeta ograničeni, postojeći gospodarski i razvojni modeli neodrživi i da svi u Hrvatskoj imaju pravo na čistu vodu i zrak, zdravu hranu i ispunjen život.

Svim vijećnicima uključenim u Zelenu inicijativu osigurat će se potrebna ekspertiza i logistička podrška pri artikuliranju rješenja za probleme koje žele riješiti u svojim sredinama, zbog čega je već ranije Zelena alternativa – ORaH pokrenula Zeleni centar znanja prošle godine.

Na predstavljanju su bili nezavisni vijećnici Goran Miletić iz Komiže, Siniša Kljajić iz Dugog Sela, Ivica Smolić iz Šenkovca te Goran Čop iz zagrebačkog mjesnog odbora Botinec. Sigurni smo da postoji još vijećnika na svim razinama zainteresiranih za uključivanje koji će se postupno uključivati u Zelenu inicijativu.