Najnovije
Naši ljudi: Karmela Romić, Lučinci/Požega

Naši ljudi: Karmela Romić, Lučinci/Požega

Naša zamjenica predsjednika Karmela Romić je već nekoliko desetljeća zelena, a evo zašto je takva postala:

Zvanjem sam učiteljica razredne nastave, ali slijedom okolnosti, veći dio života bavila sam se modom. Kreirala sam i šivala odjeću, a divno iskustvo bio mi je rad na kostimografijama za požeško kazalište i plesne grupe.
Ljubav prema zemlji i prirodi otkrila sam kad smo moj partner i ja kupili zapušteno imanje u Lučincima, nadomak Požege i zamijenili gradski život životom na selu. Imamo OPG-e kojem sam upraviteljica i bavimo se uzgojem šljiva, a krenuli smo i s uzgojem koza.
Ja sam si postavila zadatak da, što se hrane tiče, budemo samodostatni. Gotovo sve potrebno povrće uzgajam sama. Organski način uzgoja kojemu je osnova briga o tlu, moja je misija.
Klimatske promjene postale su veliki problem u proizvodnji hrane. Odgovorne i pravedne zelene politike koje neumorno rade na edukaciji stanovništva jedini su zalog budućnosti ljudskog opstanka na Zemlji. Za to vrijeme ja ću i dalje uporno njegovati taj mali komad zemlje koji je moja odgovornost, a moja vizija je da nas ima puno takvih – malih, ali neizmjerno važnih za očuvanje našeg jedinog doma, prelijepog plavo-zelenog planeta.