Novosti
Podržali smo inicijativu “Zabok je naš grad”

Podržali smo inicijativu “Zabok je naš grad”

Zelena alternativa – ORaH i Možemo! podržali su u četvrtak inicijativu “Zabok je naš grad” koju predvodi iskusni zabočki političar Krešimir Končevski – na predstavljanju inicijative bili su koordinatorica Možemo!, saborska zastupnica Sandra Benčić, i predsjednik Zelene alternative – ORaH-a Zorislav Antun Petrović

Inicijativa „Zabok je naš grad“, koju predvodi iskusni lokalni političar Krešimir Končevski, organizirala je u četvrtak konferenciju za medije na kojoj su je podržale stranke Možemo! i Zelena alternativa – ORaH. Končevski će biti kandidat za gradonačelnika i nositelj liste koja okuplja mnoge vijećnike iz aktualnog sastava gradskog vijeća Zaboka.

Na predstavljanju je Končevski najavio da će inicijativa u gradsku politiku donijeti novu snagu, svježe ideje i kreativnost te krenuti politikom koja bi trebala biti otvorena prema građanima, slušati ih i razmišljati o njihovim potrebama. „Grad treba biti njihov servis, a ne neko nedostupno tijelo koje treba prositi, moliti za one stvari za koje grad i služ“, zaključio je Končevski.

Predsjednik Zelena alternative – ORaH-a istaknuo je da se stranka odlučila podržati inicijativu nakon uspješne suradnje s Končevskim te najavio da će pomoći pri uspostavljanju kontakata sa zelenim vijećnicima u drugim gradovima usporediva veličine. „Još i prije izbora ćemo uspostaviti kontakte s nekoliko gradova u Austriji i Italiji kako bi se mogla razmjenjivati iskustva za dobro građana“, najavio je Petrović.