Najnovije
Hrvatska treba predsjednika bez veza s kontroverznim i korumpiranim osobama

Hrvatska treba predsjednika bez veza s kontroverznim i korumpiranim osobama

ORaH poziva sve građane Republike Hrvatske da izađu na birališta 5. siječnja i glasaju za Zorana Milanovića jer je neprihvatljivo imati na čelu države osobu na bilo koji način povezanu s, u najmanju ruku, kontroveznim ljudima

ORaH – Održivi razvoj Hrvatske poziva sve građane Republike Hrvatske da izađu na birališta 5. siječnja i glasaju za Zorana Milanovića, odnosno zaokruže broj jedan na biračkom listiću. Na ovim predsjedničkim izborima ORaH u prvom krugu nije podržao niti jednu kandidatkinju ili kandidata jer nitko nije imao dovoljno zelenih program, no u drugom krugu nakon sučeljavanja donesena je odluka da se podrži kandidata Milanovića. Takva odluka je donesena ne samo zbog toga što je u svojoj kampanji kandidat Milanović poklonio više pažnje pitanjima bitnim za zelene politike već i zbog toga što je neprihvatljivo imati na čelu države osobu na bilo koji način povezanu s, u najmanju ruku, kontroveznim ljudima.

Za Republiku Hrvatsku jednostavno nije dobro da je vodi osoba koja ne samo da je povezana s ljudima koji su bježali pred hrvatskim pravosuđem u inozemstvo, ljudima koji su pravomoćno osuđivani zbog kaznenih djela i ljudima pod istragama Ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminala već je i prešutila bitne elemente u svom dosadašnjem radu, konkretno uključenost u poslovanje tvrtki kontroveznog i osuđenog poduzetnika.

Zbog svega navedenog ORaH u drugom krugu predsjedničkih izbora podržava kandidata broj jedan Zorana Milanovića.